Ben je ook zo’n fan van Gin en/of Rum?

Doe dan mee met de Workshop Gin/Rum maken (en proeverij)! Bij Bottle Distillery, Eindhoven!

 

Wat leer je tijdens een workshop:
De workshop Gin maken start met een rondleiding. We geven je uitgebreid inzicht in het proces van grondstof tot eindproduct. Vervolgens krijg je uitleg over de werking van de distilleerketel, de fases in het distilleren en het rijpingsproces in onze eikenhouten vaten. Met ruiken en proeven beleef je elke stap van het proces. Na de rondleiding proef je verschillende soorten gins. Puur en in combinatie met verschillende tonics en garneringen. Daarna ga je zelf met distillaten en extracten aan de slag om jouw eigen unieke gin te maken. Je kunt je DIY gin zelf proeven en elkaars creaties beoordelen. Jouw eigen DIY gin neem je in een flesje mee naar huis.

In de Masterclass Rum maak je een verdieping op de veelzijdige wereld van rum en ga je je eigen flesje rum maken. We behandelen het ontstaan van rum en de grondstoffen die gebruikt worden. Je krijgt inzicht in de verschillende rumstijlen en we behandelen de soorten rum met uitgebreid inzicht in het proces van grondstof tot eindproduct. Met ruiken en proeven beleef je elke stap van het proces. Je kennis wordt verder verrijkt met inzichten over de verschillende fracties die we gebruiken, verschil in gebruikte alcoholpercentages en het gebruik van van zoetstoffen Daarna ga je zelf met een uitgebreid pallet aan ingrediënten aan de slag om jouw eigen unieke rum te maken. Je kunt je DIY rum zelf proeven en elkaars creaties beoordelen. Jouw eigen DIY rum neem je in een flesje mee naar huis.

Locatie: Bottle Distillery, Kanaaldijk-Zuid 1D, 5643 TZ Eindhoven (omdat er alcohol wordt genuttigd adviseren we je om met het OV of de fiets te komen)
Datum: dinsdag 7 november (gin), 14 november (gin) en 21 november (rum)
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Prijs: €22,50
Voor wie: alleen voor LAVA-leden

Belangrijk: er zijn 20 plaatsen per workshop beschikbaar. Geef aub in het formulier aan welke data voor jou schikken middels een 1e en 2e keuze.

De sluitingsdatum voor deze activiteit is dinsdag 24 oktober 2023.

Voor vragen kun je contact opnemen met Evelien Breidel en Claudia van de Gevel.

Ps: wij maken je er graag op attent dat er kosten zijn verbonden aan het afmelden bij betaalde activiteiten